Reuters rapporterar ett enligt mig riktigt vettigt rykte om att en bantad iPhone 4 snart kommer att lanseras. Precis som när iPhone 3GS fick finnas kvar i en billigare version med 8 GB minne när iPhone 4 släpptes, ska enligt dessa uppgifter iPhone 4 finnas kvar i en förenklad modell med 8 GB minne och en billigare prislapp. Detta är den modell jag väntat på för att slå till och äntligen hoppa på iPhonetåget.

Enligt samma källa kommer nästa iPhone att i stort sett behålla designen från iPhone 4 fast med A5–processor, kamera på 8 MP, bättre antenn och större bildskärm. Även detta känns som en vettig utveckling.

Serverloggar från utvecklare tyder dessutom på att iPhone 5 under test klarar av både CDMA och GSM i en och samma modell. Dessutom tycks mobiloperatören Sprint ansluta sig till AT&T och Verizon på den amerikanska marknaden med säljstart för nästa iPhone i mitten av oktober.