Som väntat är det en del små saker att fixa med efter en större uppdatering av OS X. Ett problem jag ganska snabbt stötte på var att min iMac med OS X Lion inte ville ansluta som vanligt med AFP till min trogna nätverkslagringsburk LG N2B1DD2. Jag testade att uppdatera mjukvaran på min NAS men problemet kvarstod.

Efter lite googlande hittade jag lösningen. Apple tycker inte att säkerheten vid inloggning har varit tillräcklig med den metod som de flesta enkla nätverkslagringsprodukter använder sig av (DHCAST128). I ett vanligt hemmanätverk spelar den lägre säkerhetsnivån ingen som helst roll och det är som tur var relativt enkelt att göra en inställning med hjälp av Terminal som återställer den tidigare funktionaliteten.

De tillverkare som även fortsättningsvis vill kunna erbjuda full kompatibilitet med Time Machine och annat behöver rätta sig efter det OS X Lion kräver och ordna stöd för den säkrare inloggningsmetoden DHX2.