När Apple lägger upp en blänkare för presentationen från WWDC 2011 på sin förstasida så är inte Steve Jobs ensam huvudfigur utan delar utrymmet med Phil Schiller och Scott Forstall. Säkert helt i linje med att tona ned Jobs dominerande roll som ledare för Apple. Det är ett nytt Apple som visas upp med fler förgrundsfigurer som får ta välförtjänt plats i rampljuset.

De riktigt viktiga presentationerna vilar fortfarande tryggt hos mästaren Steve Jobs. Det sätt på vilket han förklarar tankarna bakom iCloud är mycket övertygande och förutseende. Avsnittet med iCloud är väl värt att se både en och två gånger för att riktigt greppa vidden av det Apple nu gör med integrering av alla sina plattformar. De fördelar det ger att välja Apple för sina behov är sammantaget ett grymt bra erbjudande. Man har metodiskt byggt upp ett ekosystem som ger rejäla nätverksfördelar och som ingen kan matcha.