Att ha en snabb lokal backup som går att synka med allt du använder och dela med allt på språng är nog ingen dum idé. Det stora kruxet med lagring i molnet fullt ut är ju just det att vi samlar på oss så mycket data att det blir närmast hopplöst (och kostsamt) att synka upp allt externt över nätet.

Ett mer distribuerat sätt är att ha en lokal backup kopplad till en molntjänst som håller reda på allt, som om det fanns lagrat centralt och sedan synka vid behov. Just den sortens fiffiga lösning tycks det som att Apple kan vara inne på med en ny Time Capsule som central, lokal och distribuerad lagringsenhet. En molntjänst som P2P med dina olika enheter som mottagare och sändare av information.

Utan Time Capsule går det ändå att erbjuda ungefär den funktionalitet som MobileMe har idag (fast billigare), med grundläggande synkning mellan vanliga tjänster. Den som då gnäller över att det skulle vara för dyrt att få den kompletta lösningen går inte lottlös, medan de som vill ha en sömlös och trådlös användarupplevelse mellan olika enheter säkert är villiga att betala för det.

”If you make any changes on any computer, those changes are updated through iCloud and stored on your Time Capsule. The Time Capsule archives and serves up your files even when your computers are off. When you get home and fire up your desktop computer or laptop, the files are automatically synced across your devices.”