Lion + iOS 5 + iCloud är i fokus när WWDC 2011 drar igång 6 juni. iCloud har stora förväntningar på sig att bli den lösning på synkade molntjänster som MobileMe aldrig blev och mer därtill. De senaste spekulationerna pekar mot ett mycket stort och viktigt framsteg för att Apple ska kunna nå ännu längre med iPhone och iPad. Möjligheten att synka och uppdatera iOS-enheter trådlöst utan behov av en dator ser ut att ingå i iCloudkonceptet.

Räknar vi sedan in ökade möjligheter att synka och kontrollera Macar och iOS-enheter mellan varandra så har Apple en riktig vinnare med iCloud. Att få sitt musikbibliotek i molnet kan vara det som säljer in konceptet på ett praktiskt plan.

”At its core, Apple will use Lion and iOS 5 to make the shift from building computers that access the Internet to building a global computing service that lets people use any number of physical devices to access it.”