Den senaste utvecklarversionen av Mac OS X 10.6.8 innehåller en uppdatering av Mac App Store som gör det möjligt att uppgradera direkt till Mac OS X Lion. Det blir alltmer tydligt att Apple kommer att skippa ytterligare en onödig pappkartong med silvrig skiva till förmån för direkt köp och installation genom Mac App Store.

Som väntat kommer även Mac OS X 10.6.8 att innehålla funktionalitet för att identifiera och ta bort kända varianter av den elaka programvaran Mac Defender.

Mac OS X 10.6.8 får säkert premiär lagom till WWDC som drar igång 6 juni. Mitt Macsinne lutar åt att Mac OS X Lion kan få premiär direkt under premiärpresentationen, om inte, så lär vi åtminstone få en grundlig genomgång av Lion och ett datum för släpp som inte ligger särskilt långt bort.

”Lion is believed to be offered to customers via the Mac App Store. It is presently distributed to developers via Mac App Store downloads, so it’s no stretch of the imagination that Apple will also be offering it to customers in the same way.”