Förutom att gårdagen var Apples 35-årsdag som företag så gick första april som vanligt i lureriets tecken. Klart bästa och mest genomarbetade aprilskämtet med Appleanknytning var enligt mig den byggsats av Apple Store från Playmobil som ThinkGeek låtsaslanserade.

Om denna produkt skulle tas fram på riktigt vore succén självklar bland Macskallar världen över. Nu har nog tyvärr inte Apple en så lättsam sida att de skulle tillåta denna lek med sitt varumärke.

”All of the fixtures of a real life Apple Store are there: the wooden tables, the Genius Bar, the Apple logo everywhere, the lack of products on the shelves. On the second floor, there’s even a Keynote Theatre with Steve Jobs. There’s a convenient slot to put the iPhone that you no doubt have behind Steve to use as a screen to help launch Apple’s next category-defining products!”