Volkswagen har visat upp sin konceptbil Bulli vid bilmässan Geneva 2011. Inspirationen är den klassiska folkabussen Typ 2 vars själ man lyckats fånga i modern tappning. För att kontrollera underhållningen i den eldrivna mikrobussen har man använt en centralt placerad iPad.

Det här är ett utmärkt exempel på hur Apples produkter blir byggstenar i andra produkter. Det är mycket enklare att hänga in en färdig iPad som klarar det mesta tillsammans med en specialanpassad app, än att själv ta fram hårdvara, mjukvara och gränssnittshantering. Att förhålla sig till Apples innovationer på detta sätt är riktigt smart och effektivt.

Det som förr var en marknad för enkla tillbehör till Apples produkter har utvecklats till en betydligt högre grad av förädling med de möjligheter som Apples universalprodukter (iPod touch, iPad och Mac mini) erbjuder som grundstenar i nya produkter.

Som ett fan av klassiska folkvagnar hoppas jag verkligen att denna retromikrobuss snabbt blir verklighet. Saknaden är stor efter de Typ 2 (’65 och ’67 split window) jag själv ägt och tyvärr sålt.