Det dräller av tjuvtittar på Mac OS X Lion på nätet. Bland det som kommit fram den vägen är en ny ikon i Finder som visar en låda full med indexkort. På dessa kort finns spridda citat från Steve Jobs och reklamkampanjer från Apple. Det är sådana här små detaljer som ger det lilla extra i Apples produktion.

Just det här med att förhandsversionen av Mac OS X Lion läcker från alla håll och kanter går att se på två sätt. Antingen att alla gör det och eftersom Apple inte anstränger sig särskilt hårt för att stoppa läckorna så ingår det i en strategi att få upp intresset och medvetenheten för Mac OS X Lion i förhand. Det andra synsättet är att det sekretessavtal som alla utvecklare ingår faktiskt ska respekteras. Det finns mycket som är ofärdigt i Mac OS X Lion och den version som är släppt ska inte recenseras som en färdig produkt.

Själv befinner jag mig någonstans i mitten och föredrar att hålla fram det Apple själva vill och är redo att visa upp och är mer privat intresserad av sådant som kommer fram på andra vägar.

”Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works.”
–Steve Jobs