iPad 2 är snabbare och en tredjedel tunnare än första generationen iPad och kommer att börja skeppas redan 11 mars i USA samt 25 mars till de flesta andra marknader, däribland Sverige. Prisnivån är densamma som för dagens motsvarande modeller men innehållet har pumpats upp med Apples A5 som innehåller dubbla processorer och kraftfullare grafikprocessor. Dessutom ingår som väntat dubbla kameror och videoanslutning för HDMI samt en vit version av iPad 2 från start.

Steve Jobs stod själv för huvudparten av presentationen och det är nu plågsamt tydligt hur omöjligt det är för någon enda av Apples konkurrenter att komma i närheten av det iPad och hela ekosystemet med iOS och Apple erbjuder användaren.

”With more than 15 million iPads sold, iPad has defined an entirely new category of mobile devices. While others have been scrambling to copy the first generation iPad, we’re launching iPad 2, which moves the bar far ahead of the competition and will likely cause them to go back to the drawing boards yet again.”
–Steve Jobs,  Apple CEO