Intel har råkat ut för hårdvaruproblem i supportkretsar till den nya processorserien Sandy Bridge som väntas dyka upp i kommande MacBook Pro och iMac. De PC–tillverkare som byggt moderkort med defekta kretsar kommer att få dessa utbytta av Intel vilket blir en kostsam historia. Apple brukar inte vara först ut med att använda nya processorer från Intel vilket kan visa sig vara en fördel för att undvika den här typen av barnsjukdomar hos ny avancerad hårdvara.

Det finns däremot en risk att denna fadäs från Intel innebär försenad introduktion av MacBook Pro och iMac.

”While initial reports had suggested that the issue is limited to desktop versions of the platform, Cougar Point is in fact used in both desktop and mobile chipsets based on Sandy Bridge, indicating that the recall could also delay availability of refreshed Apple notebooks such as MacBook Pros.”