MacBook Air i sin senaste upplaga har blivit en rejäl storsäljare med kombinationen, läckerhet, bra prestanda och lågt pris. En del kanske får för sig att MacBook Air är Apples netbook, men det stämmer verkligen inte om man tittar på definitionen av en netbook.

För att stämma in på Microsofts och Wikipedias definition av en netbook krävs strypta prestanda med enkelkärnig processor och begränsat minne. MacBook Air slår på nästan alla områden de specifikationer som en typisk netbook har att komma med.

De försök som gjorts att tävla med MacBook Air har dessutom fallerat sedan både Dell och HP fått skrota sina Airliknande modeller, som helt enkelt inte kunde tävla med varken pris, format eller prestanda mot MacBook Air.

”Apple has spectacularly demonstrated how a subcompact laptop should be done circa 2011, albeit at a much higher price than the $300-$400 range that made netbooks land-office bestsellers for a brief, recession-era spike at least.”