Liam Cassidy har en bra genomgång av bakgrunden till och innebörden av Apples nya regler för prenumeration på innehåll från appar som säljs genom App Store. Det kokar ned till att Apple inte kommer att understödja den affärsmodell som hittills gällt för tidningar och tidskrifter. Det är inte längre de olika publikationernas förmåga att knyta till sig annonsörer som avgör hur attraktiva produkten är för användarna. Det som Apples App Store och prenumerationsmodell premierar är istället attraktivt och värdefullt innehåll.

”Publishers will have to commit themselves to produce nothing less than the very best content in the industry. It will take a lot of investment, a lot of insanely hard work and, for some publishers, a serious restructuring of their editorial staff and policies. None of that is easy or cheap, and, for publishers used to and dependent upon advertising revenue, it must seem a ludicrous proposition.”