Sedan den heldigitala debuten genom iTunes Store har The Beatles sålt mer än fem miljoner låtar och mer än en miljon album. Abbey Road blev bästsäljande album och George Harrisons sköna Here Comes the Sun den bästsäljande låten med The Beatles.

Det exklusiva avtal som iTunes gjort upp med Apple Corps innebär att bandmedlemmarna och deras efterlevande fått en större andel av vinsten än vid traditionell försäljning genom skivbolag. I dagsläget är artisternas andel vid heldigital försäljning för det mesta oförskämt låg. Att se denna typ av försäljning mer som ett licensavtal än exemplarförsäljning är en väg att gå för att undvika de otidsenliga avtal som låter skivbolagen komma undan med nästan hela vinsten.

”Since the dawn of the digital age, artists, managers and labels have wrangled over whether a digital download purchase should be considered a licensed use of a master recording or a retail sale, much like the sale of a CD. Labels, of course, insist the latter designation is correct and have paid artist royalties accordingly.”