Mediamogulen Rupert Murdoch tror stenhårt på iPads potential som plattform för tidningsutgivning. Ett resultat av detta är satsningen på The Daily, en helt ny dagstidning helt utan pappersupplaga som dessutom verkar få ett riktigt lågt prenumerationspris kring 1 USD per vecka, riktigt vettigt med tanke på de hutlösa prenumerationspriser de flesta papperstidningar tror sig kunna ta ut för digital distribution. The Daily har en komplett redaktion och ska de senaste veckorna ha jobbat skarpt med ett fullskaligt test för 1000 utvalda läsare.

För att The Daily ska kunna släppas i skarp version krävs en uppdatering av iOS som möjliggör den nya prenumerationsmodellen. De senaste uppgifterna talar om att lanseringen ska ske 19 januari vid ett event med Steve Jobs och Rupert Murdoch vid The San Francisco Museum of Modern Art.

”The two media moguls will appear together at the San Francisco Museum of Modern Art, according to a source familiar with preparations for the event. The launch date is expected to be Jan. 19, but that may change.”