Så fick då till slut som väntat AT&T konkurrens om iPhone i USA efter fyra år med monopol på Apples revolutionerande smartmobil. Verizon börjar sälja den nya varianten av iPhone 4 avsedd för CDMA från 10 februari. En egenhet med CDMA jämfört med 3G är att det inte går att kombinera röstsamtal och datakommunikation. I övrigt tycks Verizons iPhone 4 vara identisk till utseende och funktion med den vanliga 3G–modellen.

”We are pleased to introduce millions of wireless users to the industry leading iPhone 4 on the nation’s most reliable network. This is an important step for the industry as two great companies join forces to give wireless customers one of the most important technological additions to the mobile landscape this century.”

– Lowell McAdam, president and chief operating officer of Verizon.