Apple har i omgångar köpt upp ett par stora företagstomter som tillhört HP och som ligger alldeles i närheten av Apples högkvarter i Cupertino. Nu kommer uppgifter om att en av världens främsta arkitekter fått i uppdrag att designa Apples nya faciliteter på denna rejält tilltagna yta. Norman Foster har bland annat dragit upp planer för den första bilfria och utsläppsneutrala staden Masdar City i Abu Dhabi, som sägs ha fått stå modell för nya Apple City.

Att erbjuda en exceptionell arbetsmiljö har för de stora teknikföretagen blivit ett alltmer viktigt konkurrensmedel för att knyta till sig den begränsade mängd riktigt kvalificerad hjärnkraft som står till buds. Apple har muskler och pengar för att skapa något riktigt spektakulärt med sitt utökade campus.

”The buildings which will house the engineers and R&D will also be multifunctional and will incorporate cutting-edge technology in materials and equipment as well as renewable energy resources.”