Om aktuella beräkningar vad gäller Apples försäljningssiffror för iPad stämmer så är iPad Apples absolut största och viktigaste produkt. Vissa pekar på att Apple kan komma att sälja massiva 45 miljoner iPad under 2011. Det lär även dyka upp fler modeller av iPad tidigt nästa år. Kanske även i fler storlekar.

Efter att ha använt iPad flitigt i många månader kan jag gott tänka mig en mindre och lättare variant med motsvarande högre upplösning på skärmen för att ändå ha samma pixeldimensioner som dagens iPad. Som det är nu så äger Apple hela kategorin tabletenheter och kan lätt fortsätta dominera genom att bredda utbudet i lagom takt.

”If Apple’s business is mostly iPad, then you can bet that Apple’s focus in 2011 will be mostly iPad. And that’s a good thing, both for consumers and developers.”