Om man räknar in iPad med Apples försäljning av bärbara datorer så tar företaget ett jättekliv upp i topplistan bland tillverkare. Eftersom iPad är positionerad att tävla med netbookdatorer är det inte helt fel att räkna in iPad i kategorin bärbar dator.

Med iPad i mixen går Apple från en sjundeplats till en tredjeplats bland världens tillverkare av bärbara datorer. Endast HP och Acer levererar ett större antal bärbara idag. Dessutom fortsätter försäljningen av MacBook och MacBook Pro att öka samtidigt som övriga tillverkares försäljning av bärbara datorer minskar.

”In terms of actual unit sales, Apple’s market share in portable PCs jumped in the second quarter of 2010 from just over 5 percent (when only counting Macs) to more than 12 percent of the global market for mobile PCs, outpacing ASUS, Toshiba, Lenovo and Acer to take the third place spot behind HP and Dell in volume sales.”