Steve Jobs kvalar med sin förmögenhet på 5,5 miljarder USD in på plats 136 på listan över världens rikaste personer. Det inte många har klart för sig är att större delen av denna förmögenhet kommer från Jobs aktieandel i Disney från försäljningen av Pixar. Endast (!) runt 1 miljard USD är aktier i Apple. Jobs sålde hela sitt innehav i Apple när han blev kickad från företaget, detta blev sedan grundplåten för att starta NeXT och köpa Pixar från George Lucas.

Med tanke på att Apple sedan Jobs återkomst 1997 när företaget var kört i botten med ett aktievärde på 4 miljarder USD, ökat till dagens nivå på över 200 miljarder, får Jobs ses som en förhållandevis måttligt kompenserad företagsledare. Grundlönen ligger som bekant dessutom på symboliska 1 USD per år för Jobs.

”So it is without much question, that he’s been a bargain for Apple over the past 13 years.”