AdFreak har lagt upp alla Apples reklaminslag från Get a Mac på en och samma sida. Här kan du enkelt kolla in gamla favoriter och se hur Apples argument för Mac sett ut de senaste åren.

Get a Mac har varit ett riktigt långlivat och framgångsrikt tema för Apples TV–reklam. Från starten 2006 till och med 2009 har hela 66 reklaminslag visats. Frågan är hur länge Apple har tänkt använda sig av denna kampanj. 2009 innebar färre reklaminslag än något föregående år, dessutom visades inte något julavsnitt detta år.

Hela kampanjen har länge spelat mot öppet mål genom att rikta in sig på Microsofts mindre fräscha och lyckade operativsystem Windows XP och Windows Vista. Microsoft har ju äntligen lyckats få till ett operativsystem som fungerar riktigt hyfsat och dessutom säljer bra i och med Windows 7. Kanske är det dags att byta fokus för Apples reklam och hitta en ny metafor för varför man ska välja Mac och Apple.