Frågan om vad Apples tablet ska heta är fortfarande öppen. Senast har det osköna namnet iSlate toppat, men nu kommer iPad igen som het kandidat. Apple har genom ombud registrerat iPad som varumärke i en mängd länder. I USA har Fujitsu haft anspråk på namnet sedan länge, men inte fått rättigheter till det och inte använt det till något. Apple har hävdat bättre rätt till namnet och har till slutet av februari på sig att bestrida Fujitsus företräde till namnet.

Internt tycks Appleanställda referera till den kommande produkten helt enkelt som Apples Tablet. iTablet, iSlate, iPad och iBook har alla figurerat som tänkbara namn. Själv gillar jag de två sistnämnda bäst. Att återuppliva varumärket iBook vore inte helt fel, men ger kanske för snäva associationer till vad produkten klarar av. iPad är lagom öppet, låter bra och visar på familjegemenskap med iPod och iPhone.

Om mindre än en vecka vet vi säkert vad Apples Tablet kommer att heta.