Jag har aldrig riktigt förstått den där hetsen med att välja någon sorts ultimat webbläsare, varför inte välja flera? Jag har Safari som min trogna och snabba bas för det mesta, med Firefox för att hantera och ha öppet sådant som Facebook, Twitter och YouTube, samt som verktygslåda för webbutveckling och validering av webbplatser. Det är smidigt att kunna ha två webbläsare öppna samtidigt för delvis olika uppgifter.

Google Chrome ersätter inte någon av dessa, men kan vara ett starkt alternativ som renodlad sökwebbläsare. Inte helt oväntat så har ju Google Chrome byggts upp just kring sök som central metafor. Här är adressfältet samtidigt sökfält och bokmärken har en undanskymd roll. Nu har Google Chrome nått ett väl utvecklat betastadium, komplett med svensk version och allt. Släktskapet med Safari (båda använder WebKit som grund) märks och är positivt.

Enkelheten hos Google Chrome känns fräsch och det ska bli intressant att se om den kan få en nisch vid sidan av Safari och Firefox. Frånvaron av onödigt fönsterkrom namnet till trots, gör att den känns given som standardwebbläsare vid små skärmstorlekar (Netbook PC). Att enkelt kunna få ett personligt tema på webbläsaren passar även det bra just för netbookbruk där hantering av webb oftast är det centrala.