Apple har anställt Michael Tchao som Vice President of Product Marketing, direkt underställd Apples högsta marknadsföringsboss Phil Schiller. Tchao har de senaste sju åren varit General Manager för Nikes Techlab, som bland annat ligger bakom tjänsten Nike + iPod.

Dessutom har Tchao tidigare erfarenhet hos Apple som en del av det ursprungliga gänget bakom Newton, Apples första tabletprodukt. Spekulationerna är givetvis i full gång om att Tchao plockats in för att lotsa Apples kommande tablet/iPad ut på marknaden efter årsskiftet. Tchao har sitt namn på inte mindre än fem patent för Newton och har alltså en gedigen bakgrund vad gäller tabletprodukter.

”Tchao certainly has the street cred as a tablet computing expert, with 5 patents to his name during his time with the Newton team. Although we don’t know for sure at this time if Tchao has been tapped to resurrect tablet computing at Apple, his background both at Apple and Nike Techlab shows that he not only has the technical background to shepherd a new product to market, but the marketing savvy as well.”