Är det inte märkligt så säg. Hur kan företrädare för musikbranschen få fortsätta att sodomisera både sina klienter (artisterna), sina kunder och hela rättsapparaten med den här sortens vansinniga idéer? Nu är rättighetsorganisationerna ASCAP och BMI ute efter att få ersättning även för de 30 sekunder korta förhandslyssningar som iTunes Store och andra använder sig av för att kunna sälja musik.

Kan inte några höjdare hos skivbolagen med åtminstone en gnutta affärsvett och integritet, sätta sig ner och gemensamt försöka sätta stopp för det pågående kollektiva självmord som upphovsrättsorganisationernas övernitiska advokater och marknadsfrånvända ekonomer fixerat sig vid.

”Music royalty groups ASCAP and BMI are harassing online music stores such as iTunes to pay performance fees not only for the songs that they sell, but for the short clips that they use as previews. You know, the things that entice people to pay for music. They want to be paid for advertisements for their product.”