iSimulate

Utvecklingsmiljön för iPhone har en simulator som kör applikationer i en iPhone på utvecklardatorns bildskärm. Det funkar hyfsat för utveckling men simulerar/visar inte vad som händer när man utnyttjar multitouch, accelerometer, GPS eller andra sensorer som iPhone har tillgång till.

iSimulate tar simulering på Macens skärm ett steg längre genom att låta den kontrolleras med en iPhone och dess sensorer. iSimulate består av två delar, en applikation för iPhone och ett SDK till utvecklingsmiljön. Det är alltså inget för vanliga användare som vill köra iPhonespel på 42–tummaren i vardagsrummet, men mycket praktiskt för utvecklare som vill testa sina applikationer bättre och inte minst kunna göra riktigt bra demofilmer av färdiga applikationer.

Priset för iSimulate stegras exponentiellt så det gäller att passa på om du är intresserad. Just nu kostar iSimulate 55 kronor i App Store.