Äntligen hittade jag en skön anledning att få in Apolloprojektet i flödet lagom till 40–årsjubiléet av den första månlandningen med Apollo 11. Space Oddity som är samtida med månlandningsprojektet blev David Bowies verkliga genombrottslåt.

Nu återutges EP:n Space Oddity via iTunes Store. Här ingår även de åtta ursprungliga kanalerna från originalinspelningen för möjligheten att själv mixa om låten.

För övrigt är dessa separerade spår riktigt fascinerande att lyssa på helt fristående som exempel på mästerligt musikaliskt hantverk.

Dessutom släpps samtidigt iPhoneapplikationen Remix David Bowie – Space Oddity från iKlax, som möjliggör just det den heter direkt i din iPhone/iPod Touch.

Remix David Bowie’s Space Oddity on your iPhone with iKlax

”Originally released on 11th July 1969 to coincide with the Apollo 11 moon landings, ‘Space Oddity’ was a cultural landmark for David Bowie as an artist – it was featured by the BBC in its television coverage of the lunar landing, and the song later won an Ivor Novello award. The song’s mysterious character, Major Tom, has become a recurrent theme throughout Bowie’s work and career, being revisited in the song ‘Ashes To Ashes’.”