Apple visar (som vanligt) upp ett starkt resultat även för tredje kvartalet 2009. Omsättningen låg på 8,34 miljarder USD med en vinst på 1,23 miljarder USD vilket är något högre än motsvarande kvartal föregående år. Vinstmarginalen har ökat från 34,8 procent till 36,3 procent. Försäljningen utanför USA uppgick till 44 procent av omsättningen.

2,6 miljoner sålda Macar är en liten ökning mot föregående år medan 10,2 miljoner sålda iPod är en minskning med sju procent. Hela 5,2 miljoner sålda iPhone är en rejäl ökning (626 procent) från föregående år genom den massiva introduktionen av iPhone 3GS under detta kvartal.

”We’re making our most innovative products ever and our customers are responding. We’re thrilled to have sold over 5.2 million iPhones during the quarter and users have downloaded more than 1.5 billion applications from our App Store in its first year.”

– Steve Jobs, CEO Apple