Den efterlängtade superhjältefilmen Watchmen som utspelar sig i ett fiktivt 1980–tal är laddad med många sköna referenser till Apple. Bland annat använder i filmen världens smartaste man (Ozymandias) en speciell svart Macintosh SE/30 som faktiskt visat sig vara en äkta “hemlig” Mac.

Macintosh SE/30 CSI 1891T är en specialversion som är skyddad mot att avge elektromagnetisk strålning med en metod kallad Tempest. Detta förhindrar möjligheten att avlyssna datorns interna kommunikation. Tempest–modifierade datorer används av USA:s militär och en stor mängd mer eller mindre hemliga organisationer.

Denna SE/30 har en inbyggd Syquest kassetthårddisk under den nedfällbara fronten och är troligtvis den enda Mac som inte är byggd av Apple som fått tillåtelse att använda Appleloggan på framsidan.

”Apparently, Apple was so pleased with the shielded case made by Candes, it allowed the company to use the Apple-logo, the only time a third party has been allowed to do so.”