Det känns helt klart som att Apple har valt 2009 till det år då alla produkter ska finslipas till det yttersta. Mac OS X 10.6 Snow Leopard blir en förfinad version av Leopard med kraftfulla nya tekniker bakom kulisserna. iPod och iPhone känns kompletta i sina grundformer. Alla varianter av Mac ser ut att nå en synkroniserad och svårslagen nivå vad gäller såväl design som teknik och nu senast har en stor del av drivkraften bakom Apples lösningar för en digital livsstil fått en grundlig genomgång.

Både iLife ’09 och iWork ’09 har fokuserat på ett antal väl valda nya finesser som har det gemensamt att de knyter samman det du skapar med välkända sociala tjänster på nätet och underlättar möjligheten att dela media och dokument. Men förändringarna i dessa program verkar dessutom handla om en komplett översyn av gränssnittslösningar och funktioner, vilket en lång genomgång av iWork ’09 hos Cocoia Blog tydligt visar.

Nu när Apple har alla bitar på plats och följer en stadig uppåtgående trend på alla områden, känns det helt rätt att dra ifrån eventuella uppstickare just genom att ta en liten andningspaus och verkligen se till att allt lirar tillsammans och är tipptopp ända ut i minsta detalj.