Det har varit tyst kring Apples nästa operativsystem Mac OS X Snow Leopard sedan den första förhandsversionen släpptes vid WWDC 2008 i juni. Nu verkar dock en ny version vara på gång till ett mindre antal utvalda utvecklare.

En glimt av den senaste versionen av Mac OS X 10.6 lär säkert bli aktuell vid den kommande introduktionen av nästa generation MacBook och MacBook Pro, då dessutom Mac OS X 10.5.6 väntas göra debut.

Fokus för Snow Leopard ligger på prestanda och stabilitet, samt rejält stöd för processorer med många processorkärnor. Minneshanteringen kan dessutom bli mycket bättre med fullt utnyttjande av 64–bitskapaciteten i nyare processorgenerationer, något som AppleInsider visat mycket väl i sin utmärkta serie artiklar, som pekar ut bristerna i minneshanteringen för dagens generation av operativsystem och processorer.