Apple har presenterat sin senaste kvartalsrapport för perioden som avslutades 27 september. Omsättningen uppgick till 7,9 miljarder USD med en nettovinst på 1,14 miljarder USD, vilket är högre siffror än för motsvarande period förra året. Bruttomarginalen ökade även den till 34,7 procent från tidigare 33,6 procent.

Hela 2 611 000 Macar levererades, 21 procent fler än för ett år sedan och bästa resultatet någonsin. 11 052 000 iPod innebär en ökning med 8 procent. iPhone drog iväg med 6 892 000 levererade enheter, förra årets motsvarande kvartal låg den siffran på 1 119 000.

Steve Jobs gav en liten referens till den pågående finanskrisen genom att nämna Apples välfyllda kassa (25 miljarder USD) och det faktum att företaget är helt skuldfritt.

”We don’t yet know how this economic downturn will affect Apple. But we’re armed with the strongest product line in our history, the most talented employees and the best customers in our industry. And $25 billion of cash safely in the bank with zero debt.”