De första testerna av iPhone 3G kommer från Apples vanliga förtrogna i dessa sammanhang. Walt Mossberg från The Wall Street Journal, David Pogue från New York Times och Edward Baig från USA Today. I morgon kan vi räkna med recensioner även från andra delar av världen.

En kort sammanfattning av vad denna trio kom fram till handlar om bättre mottagning, snabbare dataöverföring och betydligt bättre ljudkvalitet än första generationen iPhone. Dessutom ligger den nya modellens rundade bakstycke bättre i handen.

Wired har kikat på en gammal iPhone med den nya systemprogramvaran iPhone 2.0 som finns med från start för iPhone 3G och går att uppdatera till för gamla iPhone. En hel del snygga skärmdumpar bjuds det på här, bland annat för hur GPS eller triangulering används för att geotagga bilder tagna med iPhone.