Magnus Hjelm gjorde för ett par veckor sedan något som ofta fungerar bra för en webbutvecklares kreativitet, han spontanköpte domännamnet aapl.se och byggde sedan på en vecka ihop en smart nyhetstjänst som saknats i Sverige. AAPL är för övrigt den förkortning som Apples aktie har på börsen.

På den snyggt och enkelt designade sidan aapl.se samlas nyheter från de mest relevanta svenskspråkiga nyhetskällorna för nyheter om Apple. Att få nyheter inom en viss kategori snyggt samlade på ett ställe ger en riktigt bra överblick och har blivit en succé direkt.

Man skulle kunna tro att de flesta har upptäckt det smidiga i att hålla koll på nyheter via RSS–flöden, men det är fortfarande bara en bråkdel av alla intresserade som gör det. Ett stort tack till Magnus som gjort det betydligt enklare att få överblick över nyheter om Apple.