Inför första april hade jag tänkt gå ut med nyheten att Apple överger musen för en ny multi–touch–enhet, i samma stil som Apples nya tunna tangentbord. Tidsbrist gjorde att jag inte fullföljde idén, men nu dyker i princip samma sak upp som snygg fejk hos Macenstein, här som ett tänkt tangentbord för Apple TV.

Det här är något som jag verkligen hoppas Apple förverkligar snart i en form eller annan. Jag växlar mellan att använda min MacBook direkt med touch–pad, eller hopfälld med separat skärm, det tunna trådlösa tangentbordet och en vanlig mus. Apples smarta multi–touch känns faktiskt mer naturlig än att använda en mus, särskilt att scrolla åt alla håll med två fingrar.

För min del fick musen gärna försvinna till förmån för en lite större touch–pad i samma aluminiumprofil som tangentbordet. Den lösning jag hade tänkt fejka fram var just en separat trådlös touch–pad, vilken dessutom skulle fungera perfekt både för höger– och vänsterhänta.