Apples egna butiker i USA har varit en framgångshistoria från start. Bakom framgången ligger noggranna förberedelser och studier samt en kontinuerlig utveckling. En viktig faktor har varit att undvika distraktion från allt sådant som inte bidrar till upplevelsen av butiken.

Först avskaffade man köandet vid en kassa för att betala. Alla anställda har istället portabla kreditkortsterminaler. Men en del kunder vill ändå gärna ha ett fysiskt kvitto, vilket kräver en liten fast monterad skrivare. Ett nytt steg i utvecklingen är att göra kvittoskrivarna osynliga genom att placera dem under bord längst fram i butiken.

”Apple has installed tiny printers (highlighted area) beneath selected wooden display tables to allow employees to make hard copies of receipts, without walking to the rear of the store where receipt printers have previously been installed.”