Trots att det står klart att Apple kommer att introducera iPhone 3G under nästa månad, så minskar inte ryktesfloden kring nya iPhone, snarare tvärtom. Det är många som vill tävla om att hitta de första mer fysiska bevisen för nya iPhonemodeller.

En intressant väg att hålla koll på förberedelserna inför den massiva lansering som förestår, är att spåra leveranser till Apple. En stor sändning med den anomyma beskrivningen electric computer, anlände till New Yorks hamn 17 maj från iPhonetillverkaren Quanta med containerfartyget NYK Delphinus.

”Where Quanta sent all previous shipments to Apple–including 828 ocean containers of “desktop computers” since March–through a subsidiary, the new products were exported in Quanta’s own name. The change may reflect heightened secrecy surrounding the new products.”