AppleInsider har publicerat finalen i en intressant artikelserie kring Adobes Flash. I takt med att fler och fler kräver modern video (H.264) och öppna format, har Adobe råkat på problem med att stötta upp sin på många sätt utdaterade plattform.

Som förkämpe för modern webbutveckling kan jag inte annat än önska att Flash, AIR, Open Screen Project och Silverlight alla bleknar bort till förmån för öppen standard genom HTML 5. Summeringen av problemet med Flash är en till och med längre mening än de jag brukar svänga mig med.

”Adobe seems to be hoping that nobody notices these problems and that its vigilant marketing efforts can entrance the public into thinking that a drawing app extended into an animation tool and then retrofitted into a monstrous hack of a development platform is a superior technology basis for building web apps compared to the use of modern open standards created expressly to promote true interoperability by design rather than retroactively.”