Hittills har iPhone sålts till fullt pris utan att bli direkt subventionerad av nätoperatören. En metod som fungerat bra på den amerikanska marknaden, men här i Europa är vi vana vid att köpa våra mobiltelefoner kraftigt subventionerade med bindande abonnemang.

Nu kommer första tecknet på att Apple kan behöva anamma denna metod här i Europa för att få fart på försäljningen av iPhone. T–Mobile i Tyskland kommer nämligen att sälja iPhone 8GB till så lågt pris som 99 EUR med abonnemang mellan 7 april och 30 juni. Kan vara en testballong från Apple och samtidigt ett sätt att sälja ut den lilla modellen inför uppdatering.

  • Complete XL: 99 Euro
  • Complete L: 149 Euro
  • Complete M: 199 Euro
  • Complete S: 249 Euro

Apple i Tyskland har även gått i täten vad gäller videoinnehåll till iTunes Store, genom en mängd nytillkomna inhemska TV–serier till salu.