Företaget Psystar som ligger bakom OpenMac/Open Computer visar alla tecken på att vara ett luftföretag som drivs från sovrum/källare/garage. Charles Arthur har grävt lite i företagets flyktiga historia och hittat en hel mängd konstigheter.

Att smälla upp en webbplats som ger intrycket av långvarig och seriös verksamhet är inte särskilt svårt. En webbsökning ger däremot inga som helst resultat som tyder på tidigare verksamhet och adressen skiftade igår från ett litet hus i förorten till ett kontorshus. På telefon går det som väntat knappt att få tag på någon att prata med, trots intrycket av flera avdelningar. Frågan är mest vad Psystar är ute efter. Kommer man att leverera några Hackintoshburkar överhuvudtaget?

”But you know what’s most interesting? Apple’s complete silence on this. It hasn’t said a word. I suspect that it’s waiting to see if anything emerges from this. It hasn’t stopped the Mac world working itself into a lather, poring over EULAs and talking about EFIs; it’s just nobody seems to have bothered to pick up a phone and call.”