Trots en del brösttoner från Amazon vad gäller försäljning av musik över nätet, står det nu än en gång klart vilken enorm dominans iTunes Store har skaffat sig. Efter att stadigt ha klättrat på topplistan över musikåterförsäljare, har iTunes Store nu gått om hela bunten av både fysiska och digitala distributörer och kniper förstaplatsen i USA.

”The iTunes Store leads the pack with 19 percent, Wal-Mart (which includes the brick-and-mortar stores as well as its online properties) is second with 15 percent, and Best Buy is third with 13 percent. Amazon is a distant fourth at 6 percent, trailed by the likes of Borders, Circuit City, and Barnes & Noble. Rhapsody is in the tenth slot with 1 percent.”

Uppdatering: Tydligen gäller dessa siffror en vecka i januari och säger inget säkert om topplistan idag.