AppleInsider tror att Apple och Intel kommer att knytas ännu hårdare till varandra genom att Apple gör en stor satsning på Intels nya ultrakompakta processorserie Silverthorne under nästa år.

Silverthorne är extremt kompakt och drar bara mellan en halv och två watt effekt. Processorn ingår i Intels nya mobila plattform Menlow, som möjliggör rejäl datorkraft med många inbyggda funktioner i kompakt format.

De produkter som i första hand skulle dra nytta av denna nya plattform är nästa generation av iPhone och den länge omsusade tabletdator som Apple sägs jobba på. Med sitt kompakta format går det att få ut upp till 2 500 processorer från en och samma silikonskiva, vilket ger ett lågt pris per processor.

Intel har dessutom pratat sig varma för den mobila plattform som följer efter Menlow – Moorestown. Man har till och med visat upp en iPhoneliknande prototyp av en kompakt dator som uppgavs kunna klara 24–timmars drifttid utan uppladdning.

Kanske får vi se något av detta förtätade samarbete mellan Apple och Intel redan vid Macworld Expo 15 januari.