Möjligheten att hyra film genom iTunes/Apple TV ser ut att bli verklighet snart. Senare uppdateringar av iTunes har skvallrat om att funktionalitet för filmhyra redan finns på plats. Nu verkar det dessutom vara klart med ett avtal där Twentieth Century Fox kommer att erbjuda hyra utav nya titlar. Dessutom ska DVD–versionen av nya filmer innehålla färdiga versioner som fungerar direkt till iTunes/iPod/Apple TV.

Det nya samarbetet mellan Apple och Twentieth Century Fox väntas bli presenterat vid Macworld Expo 15 januari. Det ryktas dessutom om att Apple har motsvarande lösning på gång även med de andra stora filmbolagen.

Kanske kan detta vara ett bra första steg för att skaka liv i den något avsomnade videodelen av iTunes/Apple TV. Förhoppningsvis blir det även ett kliv upp till att erbjuda film i HD–kvalitet till Apple TV, vilket den från start varit redo att hantera.