Den nya brandvägg i Leopard som ska skydda mot otillåten och skadlig nätverkstrafik var inte särskilt bra från start. Skype och en del andra program fungerade inte som de skulle tillsammans med brandväggen och det var svårt att begripa sig på inställningarna. Dessutom var brandväggen inte påslagen som grundinställning.

Genom uppdateringen till Mac OS X 10.5.1 har det tydligen hänt en del positivt med brandväggen, varför det kan vara läge att titta över inställningarna igen. Rich Mogull har skrivit mer om brandväggshantering i Macworld US.

Alternativet Ställ in åtkomst för specifika tjänster och program, innebär att brandväggen kommer att fråga om nya anslutningar är tillåtna första gången ett program försöker kommunicera med nätet.

Aktivera dolt läge gör din dator osynlig för intrångsförsök utifrån.