Har du inte redan upptäckt och köpt den supernyttiga applikationen Cocktail så är det hög tid att göra det nu. Kristofer Szymanskis svenskutvecklade applikation är en stadig favorit bland systemfixarverktyg.

Förutom att utföra underhåll såsom att köra chron–uppgifter och rensa cachefiler, kan Cocktail även ändra dolda inställningar i både gränssnitt och för enskilda program.

Den senaste Leopardklara versionen av Cocktail kan till exempel ändra utseendet på Dock till den plattare variant som många föredrar.

Vill du inte visa listor i Finder med omväxlande vita och ljusblå rader så finns en inställning även för detta.

Däremot så har Cocktail ännu ingen inställning för att göra menyraden solid istället för halvtransparent. Men en sådan lösning kanske kommer. För dig som inte räds att ändra systemet med Terminal, finns nämligen ett enkelt sätt att fixa till menyraden.