Steve Jobs och Apple har fått massvis med mejl från kunder vilka köpt iPhone, som nu är upprörda över att priset sänkt med hela USD 200 (från USD 599 till USD 399) redan två månader efter introduktionen.

I ett öppet brev förklarar nu Steve Jobs det alla tekniknördar känner till. Väntar man på att priset ska sänkas eller något nytt ännu bättre ska dyka upp strax bortom horisonten, så får man helt enkelt aldrig nöjet att skaffa någon ny skön pryl. Det kommer hela tiden bättre, billigare och mer avancerade produkter.

Apple ligger dock i framkant vad gäller att erbjuda produkter som går att uppdatera och som har lång praktisk livslängd, även sedan nya modeller introducerats.

Men som en gest till de som sett till att iPhone blivit en sån dundrande succé så snabbt, kommer nu Apple att låta alla som köpt en iPhone få ett tillgodohavande på USD 100 för att köpa produkter genom Apple Store eller Apples fysiska butiker.

”We want to do the right thing for our valued iPhone customers. We apologize for disappointing some of you, and we are doing our best to live up to your high expectations of Apple.”

Steve Jobs
Apple CEO