Ända sedan Steve Jobs presenterade det grafiska gränssnittet för Mac OS X Leopard, har många till synes omotiverade förändringar debatterats och kritiserats. Allra mest kritik har Leopardens nya programhanterare (Dock) råkat ut för.

Frågan är hur Apple tänkt egentligen. Programhanteraren bryter mot så många logiska och grafiska regler att man blir alldeles snurrig. Varför fuskperspektiv/hylla när alla ikoner är designade för en plan yta? Varför alla konstiga reflektioner, dessutom med genomskinlighet. Varför den otydliga men samtidigt irriterande blå blippen för att visa aktiva program?

Ännu värre blir det när programhanteraren placeras stående vid skärmkanten. Sedan jag gått över till bred skärm i litet format (MacBook) har jag min Dock placerad till höger för att inte tappa alltför mycket skärmyta på höjden.

Rogue Amoeba har listat alla konstigheter som uppstår med stående Dock. Jag hoppas verkligen att Apple tänker om, eller tillåter flexibla inställningar för att slippa detta Vistaliknande elände. Detta gäller även den halvgenomskinliga menyraden högst upp.