Det har dykt upp en hel del tester av nya iMac på nätet. De flesta verkar ganska eniga vad gäller iMacs förtjänster och få tillkortakommanden. Jag väljer här att uppmärksamma den snyggaste testen, rent bildmässigt, från AppleInsider.

För mig är frågan om blank skärm eller inte en ickefråga. Jag skriver just nu på en MacBook med blank skärm som för mig fungerat ypperligt i de flesta situationer och ljusmiljöer. Jag gillar att nya iMac fått en skyddande glasskiva framför den känsliga bildskärmen, något som skyddar mot repor, fett, saliv, glass, damm och smuts i allmänhet.

Största (enda?) missen med nya iMac är att man inte erbjuder mer minne från start, samt att grafikprestanda, som vanligt, är onödigt lågt prioriterade. Åtminstone borde toppmodellen av iMac ha förärats med ett grafikkort som funkar bättre för spel. Som tur är för egen del så kan sånt kvitta.

Nya iMac är enligt mig en designmässig fullträff och ett givet mål som nästa aktiva Mac i samlingen. I morgon ska jag få chansen klämma på nya iMac själv. Förhoppningsvis ska jag då även få reda på något mer om sådant som fjärrkontrollmagnetens vara eller inte vara.