All about Steve håller koll på bilder och fakta kring Steve Jobs. Jag har ofta använt mig av denna webbplats som en källa till intressanta bilder.

Nu finns dessutom biografidelen över Steve Jobs liv fram till 2005 att ladda ned som ett 63–sidigt PDF–dokument. Som i de flesta sådana här projekt finns en hel del faktafel och sådant som får tas med en nypa salt. Intressant läsning är det hursomhelst.

Det berättas bland annat en hel del om Jobs företag NeXT, som grundades sedan han hamnat ute i kylan hos Apple och rest runt i Europa för att fundera över livet.

”He traveled to Paris, Tuscany, Sweden and Russia (still promoting the Macintosh Office). He asked NASA if he could ride the Space Shuttle – and was turned down. Then, one day in early September, Steve had lunch with Nobel laureate and Stanford biochemist Paul Berg. Berg talked about his current research about DNA and Steve asked why the scientists didn’t use computers to simulate DNA. According to Steve, this is how the idea of creating his next company, NeXT, occurred to him. He wanted to build a computer aimed exclusively at the higher education market.”

Är det någon som vet vad Steve Jobs gjorde under sin tid i Sverige, så vore jag mycket tacksam för mer information kring detta.