Under frågestunden med Apples ledartrojka efter veckans Apple Special Event kom en fråga till Steve Jobs som egentligen inte hade något med saken att göra, men som ändå fick fart på Macvärlden.

Varför är inte Apple med i Intels partnerprogram Intel Inside och placerar etiketter på sina Macar? Journalisten Bob Keefe som ställde frågan har blivit hånad lite här och var, samt fått den dubiösa utmärkelsen Jackass of the Week utav John Gruber.

Många har hakat upp sig på det uppenbara svaret, att alla säkert vet att Apple använder Intelprocessorer. Frågan kommer mer än två år efter det att det blev klart att Apple skulle skifta processorer till Intel och att det inte skulle bli några dekaler eller annan reklam på dessa produkter.

Bob Keefe själv har dessutom tagit uppståndelsen på rätt sätt och spelat med istället för att komma med bortförklaringar. Den typ av presentation som detta var frågan om, med pressfolk från alla möjliga håll är något helt annat än större tillställningar med mestadels redan övertygade Applefans.

Frågan må vara klumpig och malplacerad. Men svaret från Steve Jobs är desto mer intressant vad gäller Apples sätt att se på det man gör.

”But there’s some stuff in our industry that we wouldn’t be proud to ship. And we just can’t do it. We can’t ship junk. There are thresholds we can’t cross because of who we are.”

Utvecklingen hos Apple utgår oftast ifrån att ständigt ställa sig frågan vad man själv som kund vill ha. De mest naiva och fundamentala frågorna är ofta de som behöver ställas och inte glömmas bort.

Lyssna gärna på hela episoden själv. Resonemanget som följer frågan är klart intressant att ta del utav.